Utrecht,
16
februari
2023
|
12:57
Europe/Brussels

Station Amsterdam RAI in ban van Huishoudbeurs

Treinen maken extra stop op station Amsterdam RAI en worden waar nodig verlengd

Samenvatting

Na drie jaar is er weer een Huishoudbeurs en wel van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 februari in de RAI. Station Amsterdam RAI maakt zich op voor een invasie van vrolijke mensen. NS-treinen op het traject van en naar Amsterdam Zuid - Schiphol maken de hele week tijdens de Huishoudbeurs een extra stop op station Amsterdam RAI en worden waar nodig verlengd. Zo brengen we grote aantallen bezoekers met de trein van en naar het evenement, dat zich op loopafstand van het station bevindt. Er zijn extra collega’s aanwezig om reizigers te verwelkomen en te assisteren bij het passeren van de poortjes. NS zet daarnaast speciaal voor de Huishoudbeurs Treintrolleys in. 

APK 
NS is de hele week zichtbaar aanwezig op het station om iedereen welkom te heten en biedt op het station een trolley-service aan, waarbij reizigers een bescheiden onderhoudsbeurt voor hun boodschappentrolley kunnen krijgen. Daarna wordt de trolley voorzien van een ‘garantielabel’ met de tekst ‘deze trolley loopt weer op rolletjes’.

Win een duurzame Treintrolley
Ook kunnen bezoekers op de foto. Dit beeld krijgen ze direct mee. NS plaatst, als de stroom bezoekers weer op de terugweg is, de leukste foto van de dag op een groot scherm. Degene die zichzelf daar herkent, krijgt de Treintrolley van de dag uitgereikt: een uniek exemplaar gemaakt van blauwe stof van oude treinenstoelen, een duurzame trolley dus.

Fred van Leer en Wendy van Dijk maakten alvast een proefrit met de Treintrolleys tijdens de Obstacle Run, de start van de Huishoudbeurs.

Gouden Treintrolley
De bezoeker aan de Huishoudbeurs die de ‘gouden plattegrond’ te pakken heeft, maakt kans op de unieke gouden Treintrolley. 

download
Huishoudbeurs Wedstrijd Master Final (1)

Reisadvies
Treinen maken de hele week een extra stop op station Amsterdam RAI en worden waar nodig verlengd. Reizigers zonder abonnement kunnen in- en uitchecken met hun bankpas. Reizigers die via de NS Spoordeelwinkel een speciaal combikaartje voor hun treinreis inclusief entree voor de Huishoudbeurs hebben gekocht, reizen buiten de spits. Dit betekent van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag en zondag de hele dag.

We adviseren reizigers zich goed voor te bereiden op hun reis en rekening te houden met eventuele werkzaamheden aan het spoor. Zij kunnen voor vertrek de NS Reisplanner raadplegen in de NS-app.