Utrecht,
12
december
2018
|
10:56
Europe/Brussels

Station Deventer komend weekend in Victoriaanse sfeer

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 december herleeft de Victoriaanse tijd die zo kenmerkend is voor het Dickens Festijn in Deventer. Ook het station vormt hiervoor een passend decor; hoe mooi en sfeervol is het al wanneer je hier met de trein het station van Deventer binnenrijdt. Ervaar hier al een voorproefje van wat u te wachten staat in het historische Bergkwartier in de binnenstad. Daar wordt u ondergedompeld in de 19e eeuw; de tijd uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens.

Hoe leuk is het al op en rond het station dat vanaf deze week is aangekleed met mooie winterse verlichting om de sfeer in de hal en op het perron te vergroten? Verder galmen de klanken van de zingende Christmas Carol Singers het weekend door de stationshal. En is er een warm welkom met doorlopende sfeervolle kerstmuziek met de midwinterhoorn. Hoe zoekt de gehaaste kantoorklerk zijn weg tussen de Victoriaans geklede families en wie helpt toch het Victoriaanse echtpaar met het vinden van de juiste weg naar het Dickens Festijn? Kortom, veel en gezellige Victoriaanse types die u verwelkomen!

NS zet tijdens het Dickens Festijn langere treinen in van en naar Deventer. De Sprinters vanaf Apeldoorn en Almelo rijden twee keer per uur in plaats van één keer per uur. Vanaf het station loopt u in slechts 3 minuten naar de binnenstad van Deventer waar u natuurlijk zomaar oog in oog kunt komen te staan met Scrooge.