Utrecht,
16
oktober
2021
|
13:37
Europe/Brussels

Station Leeuwarden in regenboogkleuren voor Roze Zaterdag

Zaterdag 16 oktober is Leeuwarden dé City of Love; een inclusieve stad waar iedereen welkom is. Een dag die verschillen en overeenkomsten viert. Reizigers op weg naar Roze Zaterdag worden op station Leeuwarden al de stemming gebracht door ze te ontvangen in regenboogkleuren.

Twee hostesses ontvingen vanochtend op station Leeuwarden alle reizigers met een pijlbord in regenboogkleuren en begeleidden de reizigers richting de stad. Het station is aangekleed met vlaggen en doeken in regenboogkleuren. ProRail, Arriva en NS wensen iedereen hiermee een fijne dag tijdens Roze Zaterdag. Door de COVID-19 maatregelen werd het evenement van juni 2020 doorgeschoven naar zaterdag 16 oktober.

Gertrud Kuis, stationsmanager NS: 'Het is fijn dat we ook tijdens Roze Zaterdag weer het station als poort naar de stad zien. Bezoekers komen met de trein aan en het evenement begint al op en rond het station. Een mooi gezamenlijk welkom met ProRail en Arriva. Zelfs met een station in verbouwing. En reizigers waarderen dit welkom enorm'. 

Inclusief
ProRail, Arriva en NS streven naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Iedereen is welkom, dat geldt voor reizigers en collega’s. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow en werkt hierin samen met het Trainbow-netwerk van ProRail.