Utrecht,
26
juni
2018
|
14:53
Europe/Brussels

Station Leeuwarden is op zoek naar jou....

Deel je verhaal of foto met ons

Station Leeuwarden staat al sinds begin dit jaar in het teken van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018. En dit houden we voorlopig nog vast. We zijn op zoek naar mooie verhalen en de leukste foto’s. Wat moet je hiervoor doen?

Deel je bijzondere ontmoeting op Station Leeuwarden
Op het station vinden talloze ontmoetingen plaats: wanneer je tegenover elkaar zit te wachten en elkaar aankijkt, tijdens het halen van een koffie bij de Kiosk maar ook in de treincoupe of bij de fietsenstalling. Vaak zijn het gewone ontmoetingen die je snel weer vergeet maar met duizenden stationsbezoekers per dag leidt het ook geregeld tot bijzondere, onverwachte en hartverwarmende ontmoetingen.

Over deze bijzondere ontmoetingen die u op station Leeuwarden heeft gehad, willen we graag meer horen. Vertel ons uw verhaal via stationsluistercoupe@nsstations.nl (houd het klein en beschrijf een gebeurtenis in maximaal 150 woorden.

Station Leeuwarden gebruikt de mooiste, spannendste of meest verrassende stationsverhalen ter inspiratie voor een verhaal dat geschreven en deze zomer ten gehore gebracht gaat worden op een wel heel speciale manier. Waarover later meer….(insturen kan nog tot 6 juli).

Escheriaanse straattekening op het station
In samenwerking met het Fries Museum zijn in mei vijf straattekeningen van kunstenaar Leon Keer onthuld. De eerste straattekening bevindt zich op station Leeuwarden en de laatste op het plein voor het Fries Museum. Zo worden reizigers vanaf het station in Escher-stijl naar de tentoonstelling ‘Escher op reis’ in het Fries Museum geleid. Kijk hieronder voor het filmpje dat hierover gemaakt is.

Nieuwsgiering naar alle tekeningen? Ze zijn nog te zien op station Leeuwarden en op de route naar het Fries Museum. Diegene die de leukste foto van de 3D-tekening post, maakt kans op vrijkaarten voor de tentoonstelling. Kijk op #opreismetescher voor de inzendingen.