Utrecht,
31
mei
2016
|
14:50
Europe/Brussels

Station Utrecht Vaartsche Rijn eind augustus open

Utrecht krijgt er een nieuw station bij: Utrecht Vaartsche Rijn. Op maandag 22 augustus stoppen de eerste treinen op station Utrecht Vaartsche Rijn. Dat is vier maanden eerder dan gepland. Het station is klaar voordat het nieuwe school- en studiejaar begint.

De eerste treinen halteren vanaf maandag 22 augustus 2016 op Utrecht Vaartsche Rijn. De sporen tussen Utrecht Centraal en Vaartsche Rijn zijn in het weekend van 28 en 29 mei aangesloten. Vanaf nu tot augustus vinden nog spoorwerkzaamheden plaats zodat station Utrecht Vaartsche Rijn daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen.

“Aanwinst voor treinreizigers”

Wethouder Verkeer Lot van Hooijdonk geeft aan dat gemeente Utrecht er een belangrijk station bij heeft gekregen, een nieuwe poort naar de binnenstad. Treinreizigers uit diverse richtingen kunnen op Utrecht Vaartsche Rijn uit- of overstappen en reizen niet allemaal meer via Utrecht Centraal. Ook ligt er onder het station een mooie, brede fiets- en voetgangersverbinding tussen Rotsoord en de binnenstad. ‘Dit nieuwe station is een aanwinst voor treinreizigers, voetgangers en fietsers. Vanaf medio 2018 komen daar ook nog tramreizigers bij. Dan rijd je vanaf dit station in 8 minuten naar De Uithof met de Uithoflijn.’

Dienstregeling

Op station Utrecht Vaartsche Rijn stoppen straks de Sprinters richting Geldermalsen (4 x per uur) en de richting Driebergen (4 x per uur in de spits, daarbuiten 2 x). Richting Utrecht Centraal rijdt in de spits acht keer per uur een Sprinter. Deze treinen rijden door naar Woerden en Breukelen (buiten de spits twee keer per uur naar Breukelen).

Randstadspoor

De bouw van station Utrecht Vaartsche Rijn is onderdeel van het project Randstadspoor: een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht. Dankzij Randstadspoor stappen reizigers dichter bij huis én frequent(er) op de trein. Moderne stations met praktische voorzieningen maken reizen comfortabeler. In totaal gaat het bij Randstadspoor om meer dan 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders. Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat opgeleverd wordt in het kader van Randstadspoor.