Utrecht,
24
augustus
2016
|
06:00
Europe/Brussels

Station Utrecht Vaartsche Rijn geopend

Dichtbij huis op de trein stappen: sinds maandagochtend 22 augustus kan dit op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn.

Het station is dinsdag 23 augustus met de onthulling van een speciaal kunstwerk officieel geopend door provincie Utrecht, gemeente Utrecht, ProRail en NS. Het ontwerp is van Kim Dietz, studente aan het nabij gelegen Grafisch Lyceum Utrecht.

Heike Luiten, regiodirecteur NS: “Utrecht Vaartsche Rijn is een prachtige nieuwe poort naar de binnenstad. Voor een bezoekje aan het Museumkwartier of aan de Utrechtse binnenstad hoeven reizigers niet meer te reizen via Utrecht Centraal. Naar verwachting gaan dagelijks 6.000 tot 8.000 reizigers het voordeel ervaren van dit nieuwe station. Zij stappen dichtbij huis op, hebben rechtstreekse verbindingen en het gemak om vanaf hier naar de Uithof te reizen”.

Op het station stoppen de Sprinters richting Geldermalsen en de richting Driebergen. Richting Utrecht Centraal rijdt in de spits acht keer per uur een Sprinter. Deze treinen rijden door naar Woerden en Breukelen (buiten de spits twee keer per uur naar Breukelen). Reizigers die naar de Uithof willen, kunnen vanaf Utrecht Vaartsche Rijn verder reizen met de bus. Sinds maandag rijdt een nieuwe buslijn: lijn 29. Deze nieuwe lijn verbindt De Meern-Papendorp met De Uithof. Vanaf 2018 kunnen reizigers ook met de Uithoflijn.

Aan de Oosterkade onder het station kunnen reizigers hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in de nieuwe bewaakte fietsenstalling. Deze stalling biedt plaats aan 650 fietsen. Reizigers kunnen hier ook terecht voor de huur van een OV-fiets.

Station Utrecht Vaartsche Rijn is onderdeel van het project Randstadspoor: een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht. Dankzij Randstadspoor stappen reizigers dichter bij huis én frequent(er) op de trein. Moderne stations met praktische voorzieningen maken reizen comfortabeler. In totaal gaat het bij Randstadspoor om meer dan 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders. Station Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat opgeleverd wordt in het kader van Randstadspoor.