Rotterdam,
06
augustus
2019
|
14:33
Europe/Brussels

Stations in regio Rijnmond hebben watertappunten

De zomer wordt een stuk verfrissender voor de dagelijks bijna 100.000 reizigers op het NS Station Rotterdam Centraal. Zij kunnen vanaf nu op elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen. Om dat te vieren hebben NS, Evides Waterbedrijf en de gemeente Rotterdam zojuist samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt. Het tappunt staat bij het station aan het Proveniersplein.

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. 90% van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Nu de zomer in volle gang is zorgt het watertappunt voor extra verfrissing”, zegt NS Regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval.” Algemeen directeur van Evides Waterbedrijf Annette Ottolini vult aan: “Duurzaam omgaan met drinkwater is van belang voor de beschikbaarheid van drinkwater in de toekomst. Die duurzaamheid zit in het bewust omgaan met drinkwater en het niet te verspillen, maar ook in het stimuleren van het gebruik van herbruikbare flesjes en bidons. De tappunten op de NS stations zijn daarin belangrijk.”

Regio Rijnmond

Niet alleen op Rotterdam Centraal is een watertappunt. Op tien andere NS stations in de regio is een watertappunt neergezet: Barendrecht, Capelle Schollevaar, Dordrecht Zuid, Dordrecht, Rotterdam Alexander, Rotterdam Blaak, Rotterdam Lombardije, Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid, Schiedam Centrum. NS werkt hiervoor samen met Evides Waterbedrijf.

Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.