Utrecht,
13
februari
2019
|
09:46
Europe/Brussels

Stations startpunt voor de liefde

Update 14 februari
Karim en Bram (zie foto) hebben elkaar vier weken geleden via Tinder leren kennen en zijn nu samen onderweg naar Maastricht!

  • Tinderdate is kaartje voor Love Train
  • Love Carrousel op Utrecht Centraal

Op 14 februari helpt NS de liefde een handje via het Love Loket op Amsterdam Centraal en de Love Carrousel op Utrecht Centraal. In de hoop dat er tussen reizigers iets moois opbloeit in de trein of op het station.

Love Train
Een Tindermatch is op 14 februari een romantische treinreis van Amsterdam naar Maastricht waard. De eerste acht tindermatches die om 11.00 uur verschijnen bij het Love Loket op Amsterdam Centraal in de IJpassage, krijgen van de Love Conducteur Onur Yürükel een ticket naar Maastricht. Tijdens de treinreis van 2,5 uur hebben de deelnemers alle tijd om elkaar echt te leren kennen. “Met de Love Train voegen we een extra dimensie toe aan een Tinderdate. Als matches verlegen zitten om een gespreksonderwerp, kom ik graag helpen”, vertelt Onur. Hij werkt 4 jaar bij NS als conducteur en knoopt graag een praatje aan met reizigers. Onur vervolgt: “Wat is voor jou een perfecte dag? Met wie zou je graag willen dineren? Van welk liedje word je vrolijk? Zomaar wat vragen waarmee ik kan ondersteunen.” Aangekomen op het station in Maastricht vraagt de Love Conducteur of de stellen samen de stad in willen of toch liever rechtsomkeer maken. NS volgt de deelnemers via Instagram Stories en plaatst op Facebook een videoverslag van de dag.

Love Carrousel
Tegelijkertijd brengt een carrousel op Utrecht Centraal reizigers het hoofd op hol. Deelnemers zitten geblinddoekt tegenover elkaar en krijgen de kans om elkaar al ronddraaiend beter te leren kennen. Aan het eind mogen de blinddoeken af en kunnen deelnemers de date voortzetten in Bistrot Centraal op het station. De Love Carrousel staat vanaf 12.00 uur in de stationshal ter hoogte van spoor 20/21.