Persbericht
Utrecht,
07
oktober
2015
|
13:39
Europe/Brussels

Stationsgebouw Winschoten in oude glorie hersteld

Afgelopen jaren is er met veel partijen eensgezind gewerkt aan het restaureren van het stationsgebouw en nu is het tijd om het terug te geven aan Het Oude Ambt. Op vrijdag 9 oktober willen we dit heugelijke feit vieren in aanwezigheid van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Ricky van den Aker, NS regiodirecteur Ineke van Gent en directeur Het Oude Ambt Truus Koning.

Provincie, gemeente en NS hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk de restauratie en de nieuwe invulling van het stationsgebouw mogelijk gemaakt. Ook heeft het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling subsidie gegeven.

Uitgangspunt van dit project was drieledig: het stationsgebouw in oude staat herstellen, de uitstraling van het gebied verbeteren en het versterken van de sociale vitaliteit. Het stationsgebouw is teruggebracht in de staat van 1904 en heeft weer meerdere functies gekregen die goed zijn voor de reizigers, inwoners, maar ook voor de stationsomgeving Winschoten. Welzijnsorganisatie Het Oude Ambt geeft aan een groot deel van het stationsgebouw invulling en zal de bemensing van het gebouw organiseren. Dit onder het motto: “door burgers, voor burgers”. Zo is er nu kleinschalige bedrijvigheid zoals; een coffee-corner in de wachtruimte, een vergaderruimte en een openbaar toilet en straks nog een fietsenreparatiewerkplaats en een informatiebalie. In het gebouw zijn tevens de buschauffeurs van Qbuzz gehuisvest