Utrecht,
26
april
2019
|
13:03
Europe/Brussels

StationsHuiskamer Emmen feestelijk geopend

Dinsdag 9 april openden de deuren al voor de reizigers, vrijdag 26 april was er dan ook de feestelijke officiële opening. Roger van Boxtel (president-directeur NS), René van der Weide (wethouder gemeente Emmen) en Dorothé van Wennekendonk (regiodirecteur ProRail) zorgden voor de feestelijke opening.

De StationsHuiskamer is een formule, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om ook op een klein(er) station op een prettige plek te verblijven. De StationsHuiskamer is een initiatief van NS om het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur te optimaliseren, want een derde van de treinreizigers reist via een klein(er) station. Wij veraangenamen het verblijf op station Emmen voor reizigers van Arriva met deze voorziening, want NS rijdt hier zelf niet.

De StationsHuiskamer is gevestigd in de ruimte waar voorheen de Kiosk was gehuisvest. Daarnaast is een deel van de stationshal bij de StationsHuiskamer getrokken om meer ruimte en zitgelegenheid te creëren voor de reizigers. De aanleiding voor deze verbouwing was dat er op station Emmen ook behoefte is aan een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en actuele reisinformatie. Bij de inrichting zijn de glasmozaïeken van de oude Tickets en Service balie behouden gebleven en hebben een mooie plek aan de wand gekregen. Daarnaast wordt er onder andere koffie verkocht, kan men naar het toilet en zijn er extra stopcontacten geplaatst om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reizigers.

De StationsHuiskamer op station Emmen is de 18e StationsHuiskamer die geopend is. Dit jaar opent NS op 9 stations een nieuwe StationsHuiskamer, waarmee het totaal aantal StationsHuiskamers op 25 komt. In 2021 wil NS in totaal 35 StationsHuiskamers geopend hebben.

De StationsHuiskamer in Emmen is open van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 19.30 uur, op zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur.