Utrecht,
05
september
2023
|
11:04
Europe/Brussels

StationsHuiskamer en Kiosk sluiten zich aan bij Too Good To Go

NS breidt samenwerking met Too Good To Go uit om voedselverspilling tegen te gaan

Samenvatting

Twee formules van NS, StationsHuiskamer en Kiosk, sluiten zich vanaf maandag 11 september aan bij Too Good To Go, 's werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten. De Too Good To Go-app biedt de mogelijkheid om overgebleven voedsel dat nog goed te consumeren is, maar dat gewoonweg niet verkocht is, een tweede kans te geven. Met de samenwerking wil NS bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling en hopen we bij reizigers een groter bewustzijn van de noodzaak van duurzame en vooral bewustere consumptie te creëren. Het is een van de stappen die NS neemt op weg naar afvalvrije stations.

TGTG-02721

Verrassingspakketten 

Too Good To Go-gebruikers kunnen via de app Verrassingspakketten kopen met een selectie van eten en drinken dat nog niet verkocht is tijdens de normale winkeluren van Kiosk en StationsHuiskamer. In de Verrassingspakketten van Kiosk en StationsHuiskamer vind je bijvoorbeeld fruit, drankjes en hartige en zoete snacks zoals koeken en saucijzenbroodjes.  

Geertje Zeegers, Country Director van Too Good To Go Nederland: "We zijn erg enthousiast om onze samenwerking met NS verder uit te bouwen en samen nog veel meer te doen tegen voedselverspilling. Dit partnerschap illustreert het ‘win-win-win’-mode van Too Good To Go: elke maaltijd die op ons platform wordt aangeboden, ondersteunt onze partners zoals NS, heeft een positieve impact op het milieu en helpt mensen voedsel te redden tegen een betaalbare prijs - ook onderweg.” 

TGTG-03286

Op weg naar afvalvrije stations 

NS is al langer bezig met het reduceren van afval op de stations. Reizigers krijgen bijvoorbeeld sinds 2018 bij verschillende retailers op het station korting op een warme drank met een herbruikbare beker. In 2022 is NS ook begonnen met de inzameling van lege plastic statiegeldflesjes en blikjes op vijf grote stations. 

“Elke dag wordt er ontzettend veel voedsel verspild dat nog prima gegeten kan worden en dat is ontzettend zonde. Too Good To Go is een mooie manier om een deel van dit voedsel te redden en afval te verminderen. Ook hopen we onze klanten positief te verrassen met de inhoud van de Verrassingspakketten!” aldus Semih Turan, Business Developer bij NS. 

Too Good To Go-app 

Verrassingspakketten redden met de app is zeer snel en eenvoudig. Download de Too Good To Go-app, die is gratis beschikbaar voor IOS en Android. Vervolgens zoek je naar partners in je regio en selecteer je het gewenste aantal verrassingspakketten. Tot slot moet de gebruiker naar de locatie gaan om het pakket op te halen. De betaling gebeurt via de app. Meer informatie vind je hier.