Persbericht
Utrecht,
17
september
2015
|
14:01
Europe/Brussels

StationsHuiskamer en VVV gaan samenwerken op station Arnhem

Begin november opent de Stationshuiskamer op station Arnhem haar deuren. De StationsHuiskamer is een concept van NS, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om een prettige plek te hebben op het station, waar men langer kan verblijven. Op het vernieuwde station Arnhem beproeven we een variant waarbij de VVV samen met de StationsHuiskamer in 1 ruimte komen. Met deze samenwerking ontstaat een aantrekkelijke dienstverlening voor reizigers die Arnhem en omgeving bezoeken.

De VVV Arnhem vervult de gastheerschapsfunctie voor bezoekers aan de stad Arnhem en omgeving. Door middel van toeristische informatievoorziening levert de VVV Arnhem een belangrijke bijdrage in de promotie van de stad, de omgeving en het toeristisch bedrijfsleven

NS doet regelmatig onderzoek onder reizigers naar hun wensen voor, tijdens en na de reis. NS kijkt daarbij onder andere naar services en diensten die wij reizigers kunnen bieden zodat ze vaker de trein nemen en hun verblijf op het station als nog prettiger en nuttiger ervaren. Bijvoorbeeld gratis wifi, een fijne zitplek en lokale lekkernijen. Reistijd wordt daarmee eigen tijd. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat reizigers hun verblijf op het station graag willen combineren met ontmoeten en ontspannen. De meeste faciliteiten op het station zijn gericht op het ‘to go’ concept.

In de StationsHuiskamer wordt de bezoeker van station Arnhem in contact gebracht met de gastvrijheid van Arnhem. Met een scala aan diensten & producten biedt de VVV Arnhem de bezoeker uitgebreide toeristische informatie over onder meer de natuur, cultuur en historie van Arnhem en omgeving, attracties en bezienswaardigheden, horeca, winkelen, openbaar vervoer en meer.

Ook de gemeente Arnhem is verheugd met de komst van dit nieuwe samenwerkingsverband tussen NS en de VVV op het nieuwe centraal station. Het concept biedt de reiziger of toerist een uitstekend vertrekpunt voor zijn bezoek in Arnhem. Helemaal in de lijn zoals Arnhem haar bezoekers graag gastvrij verwelkomt