Persbericht
Utrecht,
18
november
2015
|
11:36
Europe/Brussels

StationsHuiskamer met Visit Arnhem geopend op station Arnhem

Afgelopen maandag om 11.30 uur is de StationsHuiskamer met Visit Arnhem op station Arnhem officieel geopend. Wethouder van Burgsteden, wethouder Elfrink, directeur RBT KAN Jurriaan de Mol en regiodirecteur NS Ineke van Gent namen de Stationshuiskamer in gebruik door samen met medewerkers het “inpakpapier” van de nieuwe locatie te scheuren en gezamenlijk de StationsHuiskamer en Visit Arnhem binnen te treden.

Op het vernieuwde station Arnhem beproeft NS een variant waarbij Visit Arnhem en de StationsHuiskamer in 1 ruimte komen. Visit Arnhem voorziet de bezoeker van allerlei VVV-informatie betreffende de bezienswaardigheden van de stad en omgeving. Met deze samenwerking ontstaat een aantrekkelijke dienstverlening voor reizigers die Arnhem en omgeving bezoeken en wordt de bezoeker van station Arnhem in contact gebracht met de gastvrijheid van de stad Arnhem.

De StationsHuiskamer bestaat uit drie kleinere warm ingerichte huiskamers met de thema’s: Veluwe, Modeatelier en Fashionstore. Deze thema’s passen bij de stad Arnhem en zorgen voor lokale herkenbaarheid. De drie huiskamers zijn met elkaar verbonden en bieden de reizigers een plek om te ontmoeten, te ontspannen of te werken in een huiselijke sfeer. Tevens vindt de reiziger de laatste reisinfo op een TV scherm, is er gratis wifi en zijn er extra stopcontacten en mobiele telefoonopladers als service voor de reiziger aanwezig. Uiteraard kan men verschillende lekkernijen kopen en is voor de bezoekers een toilet aanwezig.

Visit Arnhem vervult de gastheerschapsfunctie voor bezoekers aan de stad Arnhem en omgeving. Met een scala aan diensten & producten biedt Visit Arnhem de bezoeker uitgebreide toeristische informatie over onder meer de natuur, cultuur en historie van Arnhem en omgeving, attracties en bezienswaardigheden, horeca, winkelen, openbaar vervoer en meer.

Ineke van Gent, regiodirecteur van NS is verheugd met de komst van de StationsHuiskamer. “Fijn dat na Den Haag en Rotterdam nu ook Arnhem haar eigen StationsHuiskamer heeft. De variant met Visit Arnhem spreekt mij heel erg aan. Onder het genot van een kopje koffie kun je allerlei info over Arnhem en omgeving vinden en het vervolg van bijvoorbeeld je dagje uit plannen. Een aanwinst voor onze reizigers. Door middel van de “geef je mening” kaartjes die overal in de StationsHuiskamer te vinden zijn proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van de klant ”.

Jurriaan de Mol, directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN): “Met de opening van deze nieuwe locatie is ook Visit Arnhem gelanceerd. Naast Visit Berlin, Visit Barcelona nu ook Visit Arnhem. Als bezoeker stap je direct het toeristische en recreatieve aanbod van Arnhem in. Op zich al een belevenis. Hier proef en beleef je fashion, mode en het groen van de Veluwe!”

Ook de Gemeente Arnhem is verheugd. "Dit nieuwe en unieke concept van de StationsHuiskamer past helemaal in de wijze waarop Arnhem haar gasten en bezoekers graag welkom wil heten. De sfeer en ambiance stralen naast gastvrijheid ook de kernkwaliteiten van Arnhem uit, namelijk groen en creatief, echt Made in Arnhem. De StationsHuiskamer is daarmee een ideaal vertrekpunt voor een bezoek aan Arnhem en de regio." aldus wethouder Ine van Burgsteden gemeente Arnhem.