Utrecht,
21
september
2015
|
15:52
Europe/Brussels

StationsHuiskamer op station Meppel open

Op maandag 21 september zijn de deuren officieel geopend van de StationsHuiskamer op station Meppel. De StationsHuiskamer is een proef waarmee NS inspeelt op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station, op een prettige manier te verblijven.

Koffie en andere producten die in de voormalige Kiosk werden verkocht zijn nu te koop in de StationsHuiskamer. Daarnaast kunnen reizigers in deze ruimte prettig wachten en hebben zicht op de trein en de actuele reisinformatie. Er is gratis Wifi en er zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. Vanuit de StationsHuiskamer is het toilet bereikbaar.

De StationsHuiskamer biedt lokale leveranciers de ruimte hun producten aan te bieden. Net zoals in de Kiosk zijn de bloemen van Boeketterie de Lelie uit Meppel ook te koop in de StationsHuiskamer. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en -heren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. De komende maanden wordt het concept van de StationsHuiskamer beproefd bij de reiziger.

De StationsHuiskamer is open van maandag tot en met vrijdag van 06.15 tot 20.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 20.00 uur.

De realisatie van de StationsHuiskamer maakt onderdeel uit van de optimalisatie van het stationsgebouw. De StationsHuiskamer is gesitueerd in de linkerzijde van het stationsgebouw. Op de plek waar voorheen de Kiosk zat, is nu een vestiging van de Hypotheker gevestigd.