Utrecht,
15
juni
2018
|
09:09
Europe/Brussels

Stationspianist Hans Jansen maakt alsnog zijn recordpoging af

Op dinsdag 22 mei deed Hans Jansen een poging om alle stationspiano’s in 1 dag te bespelen. Dit lukte, op station Enschede na. Op maandag 18 juni om 17.00 uur zal de bekende stationspianist alsnog het laatste station aandoen dat hij tijdens zijn recordpoging miste.

De bekende selfie conducteurs Mustafa Hosgoren uit Zutphen en Onur Yurukel uit Arnhem hebben Hans uitgenodigd om ook het laatste station aan te doen. Hans Jansen maakt van deze gelegenheid graag gebruik en zal zijn muzikale talent ten gehore brengen. Ook Mustafa en Onur zijn aanwezig.

Naast Hans Jansen zal ook Tom Visser de piano bespelen. Tom werd in 2016 4e bij Idols en heeft de stationspiano in Enschede als eerste in gebruik genomen in 2016. Beide mannen zullen publiek van prachtige klanken voorzien.

Er wacht Hans en Tom nog een grote verrassing maandag! Zij zullen namelijk op een andere nieuwe piano kunnen spelen. De oude piano was aan vervanging toe en dit leek NS een mooie gelegenheid er een andere neer te zetten.

Hans Jansen
Na zijn optreden in de stationshal met Wicked Game werd de Zwolse stationszanger- en pianist een regelrechte hit op social media. Daarna werd hij gevraagd voor diverse interviews en om op te treden bij een aantal grote radiozenders, onder andere in het programma van Giel Beelen bij Veronica 103FM. Onlangs heeft hij ook de nieuwe stationspiano van Zwolle in gebruik genomen.

Hij draagt #PublicPianoNS een warm hart toe: "Het heeft mij veel goeds gebracht".

Voor iedereen
De openbare piano’s op de stations zijn toegankelijk voor iedereen. Dit heeft op stations al vaak voor leuke verrassingen gezorgd. NS heeft (soms in samenwerking met andere partijen) ondertussen op 16 stations in Nederland een piano staan. De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken. Op het station is namelijk meer te halen dan je trein!