Utrecht,
20
april
2023
|
13:17
Europe/Brussels

Stationspiano station Nijmegen wordt vervangen

Samenvatting

De unieke stationspiano op station Nijmegen maakt woensdag 3 mei plaats voor een nieuw exemplaar. Het huidige kunstwerk, beschilderd door actionpainter Hein van Houten en geschonken door Nijmegenaar Bennie Solo, geeft helaas niet meer het juiste geluid. Stemmen en repareren was geen optie meer. Een nieuwe piano zorgt er weer voor dat station Nijmegen gevuld wordt met vrolijke klanken.

Stationsmanager Geoffrey Brookman: “De piano zorgt echt voor verbinding tussen reizigers. Nadat de vorige piano vernield was, merkten we hoeveel de piano betekent voor iedereen. Dat er zo snel een nieuwe piano geschonken werd, was fantastisch. Met pijn in ons hart moeten we nu afscheid nemen van iets wat ons station uniek maakt. We hopen dat het kunstwerk ergens anders een mooi plekje kan krijgen. Hij doet het niet meer goed qua geluid, het is wel een klein stukje stationsgeschiedenis en een waar kunstwerk.”

Wie weet een mooie bestemming voor de piano?
Bij NS geven we materialen graag een tweede leven. Als wij iemand blij kunnen maken met dit kunstwerk, dan doen we dat graag. Wil je hem zelf hebben of heb je een goed idee waar de piano aan geschonken kan worden?  Stuur dan voor 26 april een e-mail met daarin een korte motivatie waarom de piano juist die persoon of instelling de piano zou mogen krijgen. Richt je bericht aan leonie.bosselaar@ns.nl