Utrecht,
13
maart
2018
|
13:34
Europe/Brussels

Stemmen op recordaantal stations

Reizigers kunnen 21 maart op een recordaantal van 81 stations hun stem uitbrengen voor de Gemeenteraadsverkiezingen. NS, ProRail en de gemeenten bieden de reizigers op een record aantal stationslocaties de gelegenheid om te stemmen. Stemmen voor, tijdens of na uw reis, op weg naar werk of school is wel zo handig. Wederom heeft Station Castricum de primeur: het stembureau gaat hier al om 00.00 uur open. Zo kunnen treinreizigers die bijvoorbeeld om 00.30 uur aankomen uit Amsterdam al stemmen.

Inwoners kunnen met een geldige stempas en identiteitsbewijs stemmen op een stationslocatie in hun eigen gemeente. Uit eerdere jaren blijkt dat veel reizigers gebruikmaken van de stembureaus op de stations. Opvallend is dat ook een groot aantal kleinere gemeenten dit jaar kiest voor een mobiel stembureau bij het stations tijdens de spitsuren. Zodat het stemmen op weg of van werk naar huis, zo gemakkelijk mogelijk gemaakt wordt voor de kiezer. Om ook de vroege reizigers van dienst te zijn openen naast het stembureau op station Castricum, een aantal stembureaus al vanaf 05.15 uur.

Voor een actueel overzicht van de deelnemende stationslocaties en de openingstijden per locatie kunnen kiezers terecht op ns.nl/stemmen.