Utrecht,
15
mei
2019
|
15:30
Europe/Brussels

Stemmen op stations voor Europees Parlement

Samenvatting

Op donderdag 23 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Treinreizigers kunnen deze keer stemmen op 63 stations, mogelijk worden dit er nog meer. In veel gemeenten zijn dit de drukst bezochte stembureaus, zo blijkt uit voorgaande verkiezingen. Opnieuw is station Castricum het stembureau dat als eerste open gaat. Vroege stemmers kunnen hier vanaf middernacht al terecht.

Inwoners met een geldige stempas en identiteitsbewijs kunnen alleen op de stations in hun eigen gemeente stemmen. Met een aangevraagde kiezerspas kan er ook op een station van een andere gemeente gestemd worden. Niet alleen het stembureau op station Castricum gaat vroeg open. Vroege reizigers kunnen vóór de eerste trein rijdt terecht op station Breda en Nijmegen (5.15 uur). Om 5.30 uur gaan de stembureaus op station Meppel, Roermond en Zwijndrecht open.

De meeste stembureaus zijn geopend tussen 07.30 en 21.00 uur. Voor een actueel overzicht van de deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie kunnen reizigers terecht op ns.nl/stemmen en via de Reisplanner Xtra app.