Utrecht,
09
maart
2021
|
10:45
Europe/Brussels

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing op 40 stations

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing kan woensdag 17 maart op 40 stations in Nederland. Het stembureau op station Nijmegen opent als eerste om 05.15 uur. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart is het alvast mogelijk om op zes stations te stemmen, vooral voor kiezers die tot een coronarisicogroep behoren. Met de stationsstembureaus willen NS, ProRail en gemeenten het voor noodzakelijke reizigers zo makkelijk mogelijk maken om onderweg te stemmen.

Stemmen kan met een geldige stempas en  een geldig identiteitsbewijs op een station in de eigen gemeente. In een andere gemeente is stemmen mogelijk met een vooraf aangevraagde kiezerspas. Na station Nijmegen openen vanaf 05.30 uur de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht.

Coronamaatregelen
Voor alle stembureaus in het land gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zie de website van de Rijksoverheid.nl voor meer informatie over deze maatregelen.

Ga voor een actueel overzicht van deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie naar ns.nl/stemmen en de NS-app.