Utrecht,
16
november
2023
|
15:30
Europe/Brussels

Stemmen voor Tweede Kamer kan op 43 stations

Samenvatting

Onderweg je stem uit kunnen brengen, maakt stemmen makkelijk. Voor de Tweede Kamerverkiezingen kun je daarom op 22 november je stem uitbrengen op 43 stations in heel Nederland.

“Op onze stations komen elke dag veel mensen om bijvoorbeeld van en naar hun werk te reizen, het is dan handig als je ter plekke kunt stemmen. Je hoeft er dan niet speciaal de deur voor uit,” aldus Guido Bergen stationsmanager van station Winterswijk.

Met een geldige stempas en identiteitsbewijs kunnen inwoners binnen hun gemeente op een stationslocatie met een stembureau stemmen. Met een aangevraagde kiezerspas kan in het hele land gestemd worden. Dit jaar is station Winterswijk, dat ook voor het eerst een stemlocatie is, het station waar je als eerste terecht kunt. Al vanaf 5 uur ‘s morgens kun je hier stemmen. Op station Breda kun je vanaf 5.15 uur terecht bij het stemlokaal.

De meeste stembureaus zijn geopend tussen 07.30 en 21.00 uur. Ga voor een actueel overzicht van deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie naar ns.nl/stemmen en de NS-app.