Amsterdam,
18
september
2015
|
08:00
Europe/Brussels

Jouw favoriete muziek op de piano van Amsterdam Centraal

Piano Amsterdam Centraal

Vandaag gaat de stemperiode voor de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start. In een locatie-uitzending van NPO Radio 4 vanuit Den Haag zal minister-president Mark Rutte de eerste stem uitbrengen op de muziek die hem raakt in hart en ziel.

Tegelijkertijd zal er bij de NS-piano op station Amsterdam Centraal een actie zijn waarbij reizigers worden geattendeerd op de Hart & Ziel Lijst. Tussen 8:00 en 11:00 uur zullen pianist Daniel Kramer, zangeres Sabine Wüthrich en violist Bob van der Ent muziekstukken uit de lijst spelen. Welke muziekstukken dat zijn, wordt door de reizigers bepaald. Op een overzichtsbord staan 15 muziekstukken vermeld waar de voorbijgangers uit kunnen kiezen. Met een grote pijl wordt op het bord aangegeven welk muziekstuk op dat moment wordt gespeeld.

Wat is Hart & Ziel? Dit is de lijst van 300 mooiste klassieke muziekstukken volgens de luisteraars. NPO Radio 4 vraagt luisteraars om de muziek die hen raakt én om de mooie verhalen daarbij: verhalen die laten zien hoe muziek inspireert, ontroert, energie geeft, troost of vrolijk maakt. De stemperiode is van 18-27 september, de uitzending van de lijst van 12-16 oktober op NPO Radio 4. Vanaf nu kan er gestemd worden via de website: www.radio4.nl/hartenziel. Dus aarzel niet en breng je stem uit.

Er staan ondertussen op 10 stations piano's waar reizigers dagelijks hun talent kunnen delen met andere bezoekers.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.