Utrecht,
04
april
2022
|
06:41
Europe/Brussels

Storing opgelost, dienstregeling weer opgestart

Samenvatting

NS heeft vanochtend de dienstregeling goed kunnen opstarten. Door het hele land rijden de treinen weer. Wel kan de lengte van treinen afwijken van wat reizigers normaal tijdens hun rit gewend zijn. Ook kan het type trein anders zijn dan normaal. 

Door de storing stonden veel treinen gister op een verkeerde plek. Daarom zijn vannacht onze collega's druk bezig geweest om de treinen zoveel mogelijk weer naar de juiste plek te brengen. Hierdoor konden we vanochtend de dienstregeling goed opstarten.

De storing is inmiddels opgelost. In de nacht konden de eerste treinen rijden tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Amsterdam en Schiphol.

We realiseren ons goed dat we gister een enorm beroep hebben gedaan op het begrip en de zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat onze reizigers van ons mogen verwachten en van ons gewend zijn. We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Reizigers die gister hinder ondervonden door de storing en vragen hebben over compensatie of vergoeding, kunnen daarvoor contact opnemen met onze klantenservice. Onze collega's staan klaar om ze verder te helpen.