Utrecht,
08
februari
2020
|
13:55
Europe/Brussels

Storm Ciara: ProRail en NS starten morgen geplande dienstregeling op, wel hinder verwacht

Samenvatting

Morgen raast storm Ciara over Nederland. De impact van deze hevige storm op het treinverkeer is lastig te voorspellen. Mede omdat er op zondag al minder treinen rijden, hebben ProRail en NS besloten morgenochtend de geplande dienstregeling op te starten. Dat betekent dat er op voorhand dus geen aangepaste stormdienstregeling wordt ingesteld. Veiligheid van onze reizigers en collega’s staat voorop. Daarvoor kunnen we morgen - als dat nodig is – alsnog enkele ritten schrappen of in delen van Nederland het treinverkeer tijdelijk gecontroleerd stilleggen. We adviseren reizigers het weerbericht in de gaten te houden en vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Hinder door schade

Zodra de storm schade aanricht, zal dit tot hinder voor reizigers leiden. Door omgevallen bomen of een geknapte bovenleiding kunnen treinen uitvallen en zal er extra vertraging ontstaan. ProRail vraagt haar aannemers om extra storingsmonteurs paraat te hebben. Ook staan er extra incidentenbestrijders en hulplocomotieven klaar.

Noord-Holland

Voor het hoogtepunt van de storm, om 14.00 uur, schrappen NS en ProRail uit voorzorg enkele Intercity-ritten tussen Den Helder en Zaandam. Reizigers moeten daarom vaker overstappen op station Alkmaar.

Hinder door werkzaamheden Leiden en Voorhout

Dit weekend werkt ProRail zoals gepland aan het emplacement bij Leiden Centraal en bij Voorhout. Voor reizigers betekent dit dat er gedurende deze werkzaamheden geen, minder of kortere treinen rijden afhankelijk van het moment van reizen. Daarom rijden er geen treinen tussen Leiden en Alphen a/d Rijn. Ook is er dit weekend geen treinverkeer van, naar en via Leiden. Dit heeft impact op treinreizigers op een groot aantal trajecten in de regio’s Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Ook hiervoor worden reizigers geadviseerd om de NS Reisplanner te checken.