Utrecht,
05
augustus
2020
|
13:00
Europe/Brussels

Strandweer op komst: NS zet extra treinen in

In verband met het verwachte mooie weer rijdt NS woensdag 5 augustus tussen 9.30 en 23.00 uur zes treinen per uur van en naar Zandvoort. Ook de rest van deze zomerse periode rijdt NS extra treinen tussen 19.00 – 23.00 uur. Om de reizigersstromen in goede banen te leiden, zetten we extra medewerkers in op de stations Amsterdam Centraal, Haarlem en Zandvoort aan Zee. Samen met gemeente, politie en veiligheidsregio nemen we maatregelen om te grote drukte te voorkomen. Zo kunnen we reizigers gedoseerd toelaten tot het perron zodat de treinen op tijd kunnen vertrekken.

Advies aan reizigers

We adviseren reizigers om goed voorbereid op reis te gaan en vooraf de reis te checken in de NS Reisplanner. Neem de tijd voor je reis, mijd drukke treinen van en naar Zandvoort en hou rekening met elkaar en de RIVM-richtlijnen. Is het te druk op het station of in de trein? Overweeg dan een andere bestemming of neem een trein later. Reis op tijd weer terug naar huis, wacht niet tot de laatste treinen. Vanwege het warme weer raden we reizigers ook aan voldoende water mee te nemen voor onderweg.

Reis je tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee?

Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Heb je net de rechtstreekse trein van/naar Amsterdam gemist of was deze te druk? Geen probleem. Pak de eerstvolgende trein richting Haarlem en stap daar over. Er rijden acht treinen per uur op het traject Amsterdam Centraal-Haarlem. De reistijd is even lang. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte in alle treinen.

Veiligheid staat bij NS voorop. Samen met gemeente, politie en veiligheidsregio houden we de situatie nauwgezet in de gaten om als nodig aanvullende maatregelen te nemen.