Utrecht,
16
februari
2016
|
18:17
Europe/Brussels

Strategie is een schone zaak

Eind vorig jaar is aangekondigd dat NS de eigen strategie nog eens goed tegen het licht zou houden. Zoals je van ons mag verwachten zijn we daar druk mee bezig. Dat is niet eenvoudig, ook omdat we hierbij de vertegenwoordigers van onze reizigers, onze medewerkers, de aandeelhouder en stakeholders zorgvuldig willen betrekken. Nu zijn we in een vergevorderd stadium en het zal niet lang meer duren voor we deze in zijn definitieve vorm met iedereen kunnen delen.

Onze strategie zegt iets over onze ambities in de komende jaren en hoe we die willen bereiken. Een ding kunnen we vast verklappen. Eén ding bij NS verandert niet: ‘de reiziger op 1, 2, en 3’ blijft ons belangrijkste doel. Elke dag weer.

We hebben een geschiedenis van 175 jaar. In die periode heeft het spoor Nederland vooruit gebracht. Dat willen we blijven doen, onder meer door onze prestaties op het hoofdrailnet te verbeteren. Daarbij horen keuzes bij die we in onderlinge samenhang presenteren in de strategie.

Her en der worden suggesties gedaan hoe de strategie op onderdelen uit zal pakken. Totdat de strategie definitief is vastgesteld, blijven dit soort berichten voorbarig. Al begrijpen we best dat mensen nieuwsgierig zijn naar de wijze waarop we onze ambities handen en voeten willen gaan geven. Dat zal straks een belangrijke opgave inhouden voor onze organisatie en veel van ons vragen; voor nu vragen we daar nog een klein beetje geduld voor terug.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.