Utrecht,
12
december
2018
|
20:57
Europe/Brussels

Studenten Grafisch Lyceum ontwerpen lichtobjecten voor Rotterdam Centraal

Vandaag zijn de 12 winnende lichtprojecties op Rotterdam Centraal feestelijk geprojecteerd. Onder begeleiding van lichtkunstenaar Marco Broeders hebben de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam de opdracht gekregen om Rotterdamse taferelen te verwerken in de lichtobjecten. De ontwerpen zijn drie dagen lang in de stationshal gepresenteerd aan het publiek, waar reizigers ter plekke konden stemmen. Vandaag zijn de winnende ontwerpen onthuld door Stationsmanager Rotterdam Centraal, Marijke Ris, samen met de winnaars. Tot half januari is de presentatie van de lichtprojecties onder de noemer “Reizend Licht “ te zien en hult het station zich in winterse sferen.

Samenwerking Grafisch Lyceum.

De afgelopen weken hebben 160 eerstejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam, opleiding Mediavormgeven, gewerkt aan een ontwerp met thema ‘Winter in Rotterdam’. De wedstrijd is afgetrapt met een gastcollege van Marco Broeders. Uit alle ontwerpen is een long list gekomen met de zestig beste designs. Uit deze zestig designs heeft het publiek er twaalf gekozen. Deze twaalf werken worden vanaf vandaag levensgroot geprojecteerd op de wanden en plafond van het station. Het lichtkunstwerk is te bewonderen tot en met 14 januari tussen 6.30 en 10.00 uur en tussen 16.00 en ca. 23.30 uur.

 

Station in wintersferen

NS, ProRail en gemeente willen de bezoekers van het station ook in de donkere wintermaanden een fijn verblijf op het station bieden. Daarbij bieden ze graag het podium aan Rotterdamse bedrijven en instellingen om de verbondenheid met de stad te versterken. Dagelijks genieten zo’n 190.000 reizigers en bezoekers van het station van de aangelichte ontwerpen.

Ook op andere stations in Nederland kunnen reizigers genieten van de winterse taferelen. Naast Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag Centraal zijn ook bijvoorbeeld Groningen, Maastricht en Eindhoven feestelijk en sfeervol aangekleed.