Utrecht,
17
april
2023
|
10:05
Europe/Brussels

Stuur een kaartje en krijg een gratis tweede taartje

Vanaf 17 april start NS met een campagne om de Ouwe Taart die vanaf dan bij 25 StationsHuiskamers te koop is, onder de aandacht te brengen. Van ieder verkocht taartje wordt een deel gedoneerd aan de stichting ‘Met je Hart’. Deze stichting heeft als doel eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen te verminderen. Onderdeel van de campagne is een kaartjesactie waarbij je een gratis kaartje kunt sturen. Ontvangers van dat kaartje krijgen in mei en juni een tweede taartje gratis op vertoon daarvan. Met deze actie hoopt NS bij te dragen aan nog meer ontmoetingen en het tegengaan van eenzaamheid.

Gratis kaartje versturen

In 25 StationsHuiskamers liggen vanaf 17 april ansichtkaartjes om een oudere (opa, oma, buurvrouw, kennis of vriend) uit te nodigen samen een taartje te komen eten bij StationsHuiskamer. Deze kaartjes kun je bij NS in de StationsHuiskamer schrijven en NS doet ze op de post. In mei en juni krijgen ontvangers bij inlevering van dit verstuurde ansichtkaartje het 2e taartje gratis.

Ouwe Taart en Stichting met je Hart

De Stichting Met je Hart richt zich lokaal op ouderen die, om verschillende redenen, eenzaam zijn en hun huis bijna niet meer uitkomen. Ontmoetingen op frequente basis zorgen ervoor dat zij uit hun isolement worden gehaald en anderen ontmoeten.

Het lekkere eenpersoons appeltaartje wordt geproduceerd door Royal Smilde en wordt inmiddels verkocht bij heel wat horecazaken en evenementen in de Rai. En nu dus ook standaard bij alle StationsHuiskamers, m.u.v. Rotterdam, Den Haag en Arnhem.

Ter introductie is het taartje van 17 t/m 30 april 2023 voor 2,00 verkrijgbaar (i.p.v. 2,50). Ook kunnen reizigers op donderdag 20 april het taartje proeven in de deelnemende StationsHuiskamers (op = op).

Appeltaartjes met social impact (joehoe-ouwetaart.nl)