Utrecht,
12
november
2015
|
14:05
Europe/Brussels

Susi Zijderveld nieuwe bestuurder Governance, Risk & Compliance bij NS

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de minister van Financiën mevrouw S.M. (Susi) Zijderveld benoemd tot Chief Governance, Risk & Compliance Officer (CGRCO) bij NS. Zij is benoemd per 1 februari 2016. De vervulling van deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering. De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over deze benoeming.

Mevrouw Zijderveld beschikt over brede bestuurlijke ervaring, onder meer bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) en als bestuursvoorzitter bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie. De Raad van Commissarissen is er van overtuigd dat zij over de vereiste kwaliteiten en daadkracht beschikt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef.

Susi Zijderveld zal samen met Roger van Boxtel (CEO) en Engelhardt Robbe (CFO) de Raad van Bestuur van NS vormen. Zij ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid en ziet vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.