Utrecht,
10
november
2020
|
09:11
Europe/Brussels

Tarieven 2021 gecorrigeerd voor inflatie

Met ingang van 1 januari 2021 verhoogt NS de prijzen van kaartjes en abonnementen met gemiddeld 1,5 procent, het verwachte inflatiecijfer van 2021 (bron: CPB). Kosten die NS maakt, bijvoorbeeld voor onderhoud van materiaal, worden namelijk door inflatie hoger. NS corrigeert elk jaar de tarieven op basis van de verwachte inflatie.

Tweede- en eersteklas reizen
De tarieven voor tweedeklas reizen (zowel enkele reis als dagretour) worden per 1 januari 2021 gemiddeld 1,5 procent hoger. De prijs van eersteklas reizen stijgt volgend jaar gemiddeld met 2,6 procent, nadat we twee jaar de tarieven voor eersteklas niet verhoogd hebben.

Internationaal
De tarieven van internationale treinreizen worden gemiddeld met 1 procent verhoogd. De Early Bird-tarieven voor de Intercity Brussel en de goedkope en meest verkochte tickets voor bestemmingen naar Duitsland die vallen onder de Sparpreise blijven in 2021 in prijs gelijk. Zo blijft er een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van de auto en vliegtuig. 

OV-fiets
NS is van plan om het tarief van de OV-fiets te verhogen, van €3,85 naar €3,95 per 24 uur. De laatste indexatie voor OV-fiets was in 2017. Dit voorstel, inclusief een aantal voorgestelde wijzigingen in de algemene voorwaarden van de OV-fiets, heeft NS voorgelegd aan de reizigersorganisaties. Wij zijn nog in afwachting van hun advies over de OV-fiets.

Voor meer informatie over de tarieven van alle producten, kijk op ns.nl/tarieven