Utrecht,
03
juli
2017
|
11:24
Europe/Brussels

Technisch talent stapt opnieuw aan boord Hackatrain naar Berlijn

Na een succesvolle eerste editie in 2015 staat Hackatrain weer op de rails. Op maandag 10 juli 2017 rijdt de tweede Hackatrain van Amsterdam naar Berlijn. Eindstation van deze ‘hackathon in de trein’ is het vierdaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. 

Aan boord van de Hackatrain: 63 digitale talenten. Een bont gezelschap van studenten Media Technology en Data Science tot aan internetbureaus en jonge professionals op het gebied van innovatie, ICT en design. Zij gaan de uitdaging aan om binnen 24 uur met een innovatieve oplossing te komen die de reiservaring van internationale treinreizigers moet verbeteren.

De opdracht voor de deelnemers aan deze Hackatrain: Verbeter de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst. De digitale talenten kunnen daarvoor een set aan informatie gebruiken van NS, ProRail en het CBS. Denk daarbij aan actuele informatie over stations, de trein zelf, zoals drukte, GPS, treinsamenstelling, reisinformatie, positie aan het perron (links/rechts), maar ook gegevens over reisgedrag en toerisme.

Jos Blok e-commerce NS International
De tweede Hackatrain is voor NS International een mooie kans om in direct contact te komen met talent van buiten NS. Samen werken we aan nieuwe ideeën waarmee de reisbeleving van de klant verder kan verbeteren
Jos Blok e-commerce NS International

Jos Blok van NS International: "De tweede Hackatrain is voor NS International een mooie kans om in direct contact te komen met talent van buiten NS. Samen werken we aan nieuwe ideeën waarmee de reisbeleving van de klant verder kan verbeteren. De kosten voor dataroaming binnen Europa zijn recent verdwenen. Dit was een belangrijke drempel voor het optimaal bieden van mobiele reisinformatie tijdens reizen buiten de landsgrenzen. Daarvan moeten we nu gebruik gaan maken.

De beste manier om diensten te ontwikkelen voor internationaal treinreizen is door deze reis echt te beleven: we zetten tijdens de Hackatrain hierom alle deelnemers samen in één internationale trein op weg naar Tech Open Air in Berlijn" aldus Jos Blok.

Hackatrain is een initiatief van evenementenorganisatie By Whyte: Check www.hackatrain.nl