Utrecht,
27
juli
2018
|
21:39
Europe/Brussels

Theaterfestival Parade ook op Utrecht Centraal

Van 27 juli t/m 12 augustus gaat de Parade van start in Utrecht. Ook dit jaar start de Parade al op het station. Iedere dag tussen 15.00 – 19.00 uur zijn er gratis voorstellingen op de verdieping in de stationshal (naast Bistrot Centraal). Daarnaast hebben we dit jaar een leuke winactie. Plaats jezelf met een selfie in het kunstwerk ‘de Korte Ontmoeting’ van Aldo Brinkhoff en win twee Parade-vrijkaarten!

Met de speciale Parade op Utrecht worden reizigers vanaf het moment dat ze aankomen op het station, al ondergedompeld in het Parade-gevoel. Op deze manier willen wij reizigers en bezoekers verrassen en een verbinding maken met de evenementen in de stad die goed bereikbaar zijn per trein. Via de Spoordeelwinkel is een combiticket beschikbaar voor trein en entree van het festival.

Wat is er te zien op Utrecht Centraal?

  • Het Circus der Componisten loopt om 16:00 en 17:30 uur anoniem om elkaar heen op het station en begeleidt het publiek in vrolijke samenzang. E de bedoeling is: meedoen!

  • De doorlopende voorstelling Airport Pisa zorgt voor een uniek panorama over de hal en de treinsporen.

  • De vrolijke en kleurrijke snoepmeisjes zorgen voor hartverwarmende aandacht en overheerlijke lekkernijen

De optredens zijn gratis toegankelijk en worden mogelijk gemaakt door NS, ProRail en gemeente Utrecht vanuit het Ondernemersfonds. Kijk voor het totale Festivalprogramma op de site .

Installatie De Korte Ontmoeting

De installatie bestaat uit tien levensgrote schetsmatige figuren, vormgegeven in Parade stijl. Het hoofd van elke figuur vertoont wisselende selfies, geïnspireerd op het oude roterende vertrektijden-bord. Naast de selfies van bekende Parade-artiesten, kunnen ook stationsbezoekers selfies insturen en ‘meedraaien’. Meedoen is niet alleen leuk, maar betekent ook dat je kans maakt op twee gratis dagkaartjes voor toegang tot het festivalterrein. Deze staat in de stationshal bij spoor 20/21.