Utrecht,
17
juni
2016
|
15:16
Europe/Brussels

Tienertoer van 2 naar 5 weken onder nieuwe naam “Jongerentoer”

De Tienertoer is weer van start. Na 30 jaar onder een nieuwe naam: Jongerentoer. Nieuw is dat Jongerentoerders dit jaar binnen 5 weken 3 dagen kunnen reizen, voorheen was dit binnen 2 weken. NS verwacht dit jaar iets meer Toerders in de trein dan vorig jaar: zo’n 40.000

Amsterdam populair

Concerten, festivals, attractieparken of het strand; voor veel jongeren is Jongerentoer de manier om er voor het eerst zonder ouders op uit te trekken. Amsterdam is traditiegetrouw de populairste bestemming onder jongeren. Meisjes gaan het liefst shoppen en jongens gaan het liefst naar een pretpark.

Niek Roozen en La Melanie vloggen over Jongerentoer

Ook vloggers Niek Roozen en Melanie Latooy (La Melanie) gaan op Jongerentoer. Ze doen hiervan vanaf 22 juni verlsag op hun Youtube-kanaal.

Jongerentoer is het treinkaartje waarmee jongeren er goedkoop op uit kunnen gaan in de zomer. Reizigers van 12 tot en met 18 jaar kunnen binnen 5 weken, drie dagen onbeperkt reizen voor 33 euro. Jongerentoer is te verkrijgen voor drie perioden: 1 juni t/m 7 juli 2016, 1 juli t/m 7 augustus 2016 en 1 augustus t/m 7 september 2016.