Goes,
07
december
2020
|
10:22
Europe/Brussels

Toegangspoortjes station Goes zijn gesloten

Samenvatting

De poortjes op het station van Goes zijn vanochtend gesloten. Treinreizigers moeten vanaf dat moment inchecken om de poortjes te openen. Goes is het 80e station waar de NS-poortjes gesloten zijn.

download

Begin dit jaar is de Terwellegang geopend naast het station. Deze doorgang onder het spoor is de verbinding tussen het busstation centrumzijde naar het Zuidplein achter het station. Passanten en inwoners van Goes zonder OV-chipkaart en/of geldig ticket kunnen gebruik maken van deze spoorondergang en hoeven niet meer door het station. Daardoor konden de poortjes gesloten worden.

(klik op de foto's om deze rechtenvrij te downloaden)
NS sluit de poortjes niet zomaar, tot en met 15 december staan er extra medewerkers bij om reizigers te begeleiden. Daarnaast worden reizigers geïnformeerd met omroepberichten.

Veilig gevoel

Sinds 2014 heeft NS op 79 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Daarnaast wordt het aantal zwartrijders verminderd en kunnen reizigers niet meer vergeten om in- en uit te checken.

Ondertussen passeert ruim 90 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis. Begin volgend jaar gaan de poortjes nog dicht op station Groningen en Schiphol Airport.