27
augustus
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Toegangspoortjes stations Weesp, Almere en Lelystad ’s nachts dicht

NS houdt van 2 september 2010 tot het einde van het jaar een proef met het ’s nachts sluiten van alle toegangspoortjes op de Flevolijn. Op tijden dat er geen treinen rijden, is het dan niet mogelijk de stations te betreden. De toegangspoortjes gaan elke dag voor aankomst van de eerste trein weer open.

Tijdens de proef worden de procedures rond gesloten toegangspoortjes in combinatie met cameratoezicht getest. Verder wordt gekeken welk effect het sluiten van de poortjes in de nachtelijke uren heeft op aspecten van sociale veiligheid als vandalisme en graffiti.

Allereerst zijn de stations Almere Centrum en Parkwijk aan de beurt. Vanaf 16 september de overige stations. Voor station Weesp geldt dat mensen ’s nachts gebruik kunnen maken van de Meester Bouhuystunnel om zich van de ene naar de andere kant van het spoor te begeven.

In de toekomst zal een groot aantal stations van NS worden uitgerust met toegangspoorten die door bezitters van een OV-chipkaart geopend kunnen worden. Op de Flevolijn zijn de toegangspoortjes al geplaatst maar nog niet allemaal gesloten omdat de OV-chipkaart nog niet door alle reizigers gebruikt wordt. Op dit moment is nog niet bekend op welke termijn de toegangspoortjes definitief sluiten.