Utrecht,
20
juli
2018
|
22:33
Europe/Brussels

Toiletdames openen Sanifair toiletten op station Tilburg

Het was even geduld hebben, maar nu is het zover: NS opent nieuwe bemenste toiletten op station Tilburg. Reizigers en bezoekers kunnen nu naar een schoon en modern Sanifair toilet, met mindervalide- en nachttoilet. Op vrijdagmiddag worden reizigers en de eerste bezoekers van de Tilburgse kermis enthousiast ontvangen door ‘toiletjuffen’.

De toiletten zijn te vinden in de stationshal. Dit bemenste toilet is regulier geopend van 07.00 tot 21.00 uur. Na sluitingstijd kunnen reizigers gebruik maken van het mindervalide- en nachttoilet in de nieuwe stationshal achter de OV-poortjes. Tijdens de kermis plaatst de gemeente nog extra voorzieningen op het voorplein voor de late toiletbezoekers.

Verbouwing

Met de opening van de nieuwe toiletten is het laatste aandachtspunt van de stationsverbouwing en de nieuwe hal een feit. Omdat de plek voor de toiletten tijdens het werk is gewisseld, hebben de toiletten langer op zich laten wachten dan gepland. Gelukkig waren tot deze tijd het mindervalidetoilet en de toiletten van Breexz wel toegankelijk voor reizigers.

Met de opening van Tilburg zijn er op 21 stations de inmiddels bekende Sanifair toiletten in gebruik. Toiletten zijn een belangrijke basisvoorziening voor reizigers binnen het speerpunt gastvrije stations en de bemenste toiletten worden erg gewaardeerd. Op station Tilburg zijn de toiletten te vinden in de gerenoveerde stationshal naast de Smullers. Bezoekers krijgen tegen cash- of pinbetaling van € 0,70 toegang tot het toilet. Na betaling ontvangen bezoekers een waardevoucher van € 0,50 die in te leveren is bij meer dan 140 Kiosken en vermelde winkels op de stations.

Tilburgse Kermis met roze maandag

Vrijdag 20 juli start om 15.00 uur de Tilburgse kermis, een jaarlijks attractie. De kermis van 10 dagen in de spoorzone naast het station, is uitgegroeid tot een landelijk event. Naast de bekende kermisattracties, maken diverse andere events als podiumacts, kermis voor gehandicapten, Blauwe Zondag, de reuzenparade, zomercarnaval, kermisrun, Roze Maandag de kermis compleet. Boek via NS.nl/zomertoer een retourticket voor 2 personen voor € 29.