Utrecht,
01
september
2017
|
11:00
Europe/Brussels

Top 5 van zomeruitjes met de trein in 2017

De schoolvakanties zijn voorbij, dus voor de meeste mensen zit de vakantie er op! Deze zomer hebben weer vele reizigers gebruik gemaakt van een gezellig dagje weg uit onze Spoordeelwinkel. We hebben de top 5 geselecteerd van de leukste uitjes. Laat je inspireren voor nog een lekker dagje weg in de komende maanden, want de Spoordeelwinkel selecteert het hele jaar de leukste uitjes voor jou!

Nummer 5: Dagje Zandvoort in het Amsterdam Beach Hotel

Minimaal 1 dagje uit naar het strand is toch wel een vereiste om even lekker te ontspannen deze zomer. Zandvoort biedt een perfecte locatie die met de trein goed bereikbaar is. Onze conducteurs zagen op het traject naar Zandvoort dus veel mensen met goede zin bepakt met zwempak, koelbox en luchtbedje in de trein

Nummer 4: Martinitoren Groningen

Een prachtige treinreis naar het Noorden van ons land. Door het bosrijk gebied en de mooie velden schiet je via Zwolle, Hoogeveen en Assen naar het mooie Groningen. Het bezoek van deze mooie stad is niet compleet zonder het beklimmen van de Martinitoren. De 97 meter hoge toren, door Groningers ook wel liefkozend "de Olle Grieze" (de oude grijze) genoemd, is het hoogste gebouw van de Stad Groningen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en kan je – als het weer meewerkt – zelfs Schiermonnikoog zien liggen. Daarnaast biedt de mooie stad Groningen ook nog veel andere bezienswaardigheden voor een dagje weg of nachtje weg. Ontdek zelf of er niets boven Groningen gaat!

Nummer 3: Madame Tussauds

Wie kent het Madame Tussauds niet? Al jaren staat het bekend als het museum waar je je ware idolen ontmoet! Het Madame Tussauds biedt een interactieve wereld waar je je waant tussen sterren als Bob Marley, Robbie Williams, Adelle en de leden van ons Koninklijk Huis. Het Madame Tussauds is goed bereikbaar vanaf station Amsterdam Centraal en is daarmee leuk te combineren met een dagje weg in onze hoofdstad.

Nummer 2: Walibi

Op naar Biddinghuizen! Een uitje met de trein in combinatie met bus is voor velen geen enkel probleem naar Walibi. Combinaties tussen trein en bus worden door samenwerkingen van OV partners steeds beter. Dat zien we ook in de gekozen uitjes. Biddinghuizen is vanaf station Harderwijk prima te bereiken met de bus. Zeker voor een dagje weg op hoogte! 

Nummer 1: Efteling

Nog altijd mateloos populair! En dat begrijpen we. De Efteling hoort bij Nederland, evenals de trein, en brengt zowel nostalgie als mooie nieuwe attracties zoals de Baron1898 of Symbolica: Paleis der Fantasie. Zodra je als volwassenen door het sprookjesbos loopt voel je het kind in je weer naar boven komen. Een bezoek aan de Efteling is een geweldig dagje weg met de familie en ook dit uitje is heel goed te doen per trein en bus.

Wil je nog wat extra inspiratie voor een leuk dagje weg? Kijk in onze Spoordeelwinkel voor een voordelig dagje weg voor de komende maanden!

In september bieden we uitjes aan naar Apenheul, Sealife, Dutch Design Week, het Nederlands Film Festival en nog veel meer FUN FUN FUN!