Utrecht,
23
februari
2018
|
07:22
Europe/Brussels

NS verlengt periode

Tot en met 8 april: Intercity direct tijdelijk toeslagvrij buiten de spits

NS verlengt de periode waarin reizigers buiten de spits toeslagvrij mogen reizen tot en met zondag 8 april. De voorwaarden blijven hetzelfde: op werkdagen buiten de ochtend- en avondspitstijden plus het hele weekend en op feestdagen reis je met Intercity direct zonder toeslag. Advies: ga steeds wel voorafgaand aan de reis langs de toeslagzuil met de OV-chipkaart: dan staat altijd het juiste toeslagtarief op de kaart en ontstaat geen verwarring.  

NS kreeg in 2017 net als in 2015 een boete voor het niet behalen van afgesproken prestaties in de spits op de Hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. Door het tijdelijk toeslagvrij maken van de Intercity direct tijdens de daluren komen de boetebedragen weer bij de reiziger terug. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit besloten in overleg met NS en de consumentenorganisaties om reizigers op de Hogesnelheidslijn tegemoet te komen.

Feiten & cijfers

normaal betaal je bij Intercity direct € 2,40 toeslag per rit voor het traject tussen Rotterdam en Schiphol (en vice versa) over de HSL.

vanaf zondag 10 december 2017 tot en met zondag 8 april 2018 reis je buiten de spits met Intercity direct zonder toeslag.

de exacte tijdstippen waarop je kunt reizen zonder toeslag: op werkdagen tot 06:30 uur, tussen 09:30 en 16:00 uur en dan weer na 19:00 uur plus het hele weekend en op feestdagen.

tijdens de spits geldt nog steeds de Intercity direct toeslag. Toeslagen zijn voor reizigers met een OV-chipkaart verkrijgbaar bij de rode toeslagzuilen op de vertrekstations of online.

reizen met Intercity direct over de HSL is sneller dan met de reguliere intercity. Tussen Amsterdam en Rotterdam is de tijdswinst 32 minuten.

de tegemoetkoming geldt niet voor andere treinen op de HSL: Voor de intercity tussen Den Haag en Eindhoven geldt geen toeslagregeling en Thalys werkt met andere treintickets.

Abonnementhouders
Houders van een Intercity direct Altijd Toeslagvrij jaarabonnement ontvangen € 100 tegemoetkoming. De klanten die dit betreft krijgen hierover schriftelijk detailinformatie.

Wel altijd langs de zuil
De rode toeslagzuilen op de vertrekperrons van Intercity direct geven op elk moment het juiste toeslagtarief: € 2,40 tijdens de spits en € 0,00 daarbuiten. Ga daarom als reiziger altijd óók langs de toeslagzuil met je OV-chipkaart. Dan staat altijd het juiste toeslagtarief op de kaart en ontstaat geen verwarring.

Verbeteraanpak
Op 22 november 2017 meldde NS dat haar prestaties op de Hogesnelheidslijn inmiddels sterk verbeteren.