Utrecht,
18
augustus
2017
|
13:17
Europe/Brussels

Treinkaartje nu ook te betalen met American Express

Betalen van een treinkaartje kan nu ook met een American Express creditcard. Dit kan zowel bij de NS-kaartautomaten als bij een van de Tickets & Service balies op de grotere stations.  

Betalen was al mogelijk met andere creditcards; nu is dus ook de American Express kaart toegevoegd. Deze betaaloptie is vooral aantrekkelijk voor buitenlandse toeristen die Nederland bezoeken en dan het liefst betalen met hun creditcard. Veel toeristen die een aantal dagen doorbrengen in Nederland willen graag een uitstapje maken per trein; NS helpt deze groep natuurlijk graag op weg met een los treinkaartje of een Amsterdam Travel Ticket.

Bij een NS-kaartautomaat is het ook mogelijk een kaartje te pinnen of contant te betalen. Op de grotere stations zijn ook bemenste balies waar je als reiziger terecht kunt voor je binnenlandse of internationale treintickets.

Pinnen is nog steeds de meest gekozen betaalvorm bij een los kaartje uit de automaat: in juli 2017 werd 80% van de kaartjes hier gepind. Bij de balies werd (ook weer in juli 2017) 75% van de kaartjes contant afgerekend. Opvallend is dat zowel in de automaat als bij de balie 13% van de kaartjes met creditcard worden betaald. Door het toevoegen van “Amex” breidt NS de betaalmogelijkheid per creditcard uit en naar verwachting zal dit percentage verder stijgen.

NS heeft niet alle kaartautomaten op alle stations in beheer; American Express is als betaalmogelijkheid toegevoegd op de bekende geel-blauwe NS-automaten. Per creditcardbetaling rekent NS €0,50 extra.