Utrecht,
25
september
2023
|
12:13
Europe/Brussels

Treinreis Schiphol vereist in oktober meer voorbereiding

Samenvatting

Tot 2028 werken aannemers in opdracht van ProRail aan de tunnelbuizen en toegankelijkheid van Station Schiphol Airport. De tunnels krijgen groot onderhoud, er komen meer manieren om naar boven te gaan van de perrons richting Schiphol Plaza en er komt een verbinding naar een busstation. De aannemer van ProRail moet voor een deel van het werk in oktober tweemaal in of vlakbij de spoortunnels aan de slag. Dat betekent dat een treinreis van en naar Schiphol wat langer kan duren. Reizigers moeten daar hun reisplanning op aanpassen aan het begin van oktober en halverwege de maand. 

In de week van 2 tot 8 oktober en daarna het weekend van 14 en 15 oktober zal een deel van de tunnelbuizen van station Schiphol Airport buiten gebruik zijn. NS kan dan niet met dezelfde hoeveelheid treinen van en naar en via Schiphol rijden. Treinen kunnen dus drukker worden en ze gaan minder vaak en vertrekken soms op een ander perron. NS raadt reizigers die van en naar of via Station Schiphol Airport reizen aan, om hun reis goed te plannen in de app voor vertrek.

Minder treinen 
Reizigers kunnen wel op Station Schiphol Airport komen, het vereist wel meer voorbereiding en een wat langere reistijd, naar verwachting tussen de 10 en 30 minuten. In het weekend van 14 en 15 oktober zullen op zaterdag in de richting van Leiden ook bussen rijden. De vertrektijden zullen in de NS Reisplanner te vinden zijn. 

Werk eind november en begin december 
Na 15 oktober rijdt NS weer als volgens de dienstregeling. Eind november en begin december staan de volgende werkzaamheden gepland. Ook aan het begin van het nieuwe jaar wordt er weer gewerkt. De aanpak van het treinstation Schiphol Airport is nodig, omdat het aantal treinreizigers van, naar en via Schiphol al jaren groeit.