Utrecht,
13
juni
2017
|
06:00
Europe/Brussels

Treinreiziger weer vaker over de grens

Extra capaciteit op drukste tijden om groei op te vangen

In het eerste kwartaal van 2017 is het aantal internationale treinreizen naar de populairste Europese steden gestegen met ruim 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal verkocht NS International ongeveer 770.000 tickets in de eerste 3 maanden. Vooral de online verkopen stegen flink met een omzetgroei van 20%. Om verdere reizigersgroei mogelijk te maken, rijden Thalys en ICE sinds een aantal maanden op de drukste tijden met extra capaciteit richting Parijs en Frankfurt.

Sofie Drijver
We zien een flinke groei van internationale treinreizigers – en niet alleen naar Parijs. De reislust is weer helemaal terug na een dip in 2016 door de aanslagen in Brussel en Parijs. De zakenreiziger is blijven reizen en de toerist is ook weer terug. Met de extra ritten kunnen we deze groei goed aan
Sofie Drijver

Extra opties naar Parijs
Thalys biedt sinds kort een extra reisoptie naar Parijs met een extra treinstel aan de Thalys richting Lille van 07:17 uur vanuit Amsterdam. De trein splitst dan op Brussel Zuid waarbij één stel naar Lille rijdt en één naar Parijs. Dat aan extra capaciteit naar Parijs behoefte is blijkt wel: regelmatig is deze extra lange ochtendtrein ondanks het vroege tijdstip flink vol.

NS International rijdt al langer op vrijdagmiddag (16:17 uur) met extra capaciteit naar Parijs om de weekendreizigers naar Brussel en Parijs te vervoeren.

Verdubbeling capaciteit ICE naar Basel
ICE International vertrekt ’s ochtends om 08:02 uur vanuit Amsterdam met dubbele lengte richting Frankfurt en Basel vanuit Amsterdam. NS International startte met de extra stoelen voor de ICE International naar Frankfurt en Basel na het stoppen van de City Night Line eind 2016.