Utrecht,
31
oktober
2022
|
13:20
Europe/Brussels

Treinsimulator maakt extra stop: laatste kans op station Lelystad

Vrijdag 4 november maakt de treinsimulator een extra en meteen laatste stop. Dan staat de simulator van 10.00 tot en met 16.00 uur midden in de hal van station Lelystad. In de simulator kunnen mensen ervaren hoe het is om als machinist onze allernieuwste Intercity te rijden. Met de treinsimulator wil NS aandacht vragen voor de beroepen machinist en conducteur.

Lelystad is het zevende en laatste station dat de simulator bezoekt. Eerder stond de simulator in Eindhoven, Rotterdam, Deventer, Alkmaar, Arnhem en Utrecht. Vanaf de start van de landelijke campagne op onder andere tv en radio en de tour van de simulator is er veel interesse in de openstaande vacatures. Sinds juni is het aantal sollicitanten met meer dan 250 procent toegenomen. Desondanks staan er in Lelystad op dit moment 80 vacatures open. Ruim 50 voor machinist en ongeveer 30 voor een functie als hoofdconducteur.  

Lelystad
Marlijne Sluijter-Stek rondde in september vorig jaar haar opleiding tot machinist af: “In Lelystad zijn we hard op zoek naar nieuwe collega’s. We vinden het dan ook leuk én belangrijk dat de simulator naar ons station komt. We hopen dat dit zorgt voor een goede boost.” Marlijne woont in Almere en start en eindigt haar dienst in Lelystad. “We werken met een klein maar fijn team en hebben een belangrijke rol in de dienstverlening. Veel treinen beginnen en stoppen namelijk in Lelystad. De eerste trein naar Amsterdam die start bij ons vanaf het opstelterrein.”

Simulatour 
Wilco Smit bezocht de simulator op station Utrecht Centraal en solliciteerde daarna bij NS. Inmiddels is hij aan de opleiding tot machinist begonnen. Hij vertelt: “Ik ben 52 jaar en kom uit de bouw. Het leek mij altijd al geweldig om machinist te worden, maar ik dacht dat ik te oud was. Totdat een machinist mij aanspoorde om te solliciteren. Toen de simulator in Utrecht stond, dacht ik dit is mijn kans. Het gaf mij de mogelijkheid om met recruiters en machinisten te praten én zelf een trein te rijden. Diezelfde dag nog heb ik mijn sollicitatie ingediend.”

Interesse in een baan als machinist of hoofdconducteur? Kijk voor meer informatie over onze openstaande vacatures op: werkenbijns.nl . Lees hier meer over de tour van de simulator.