Utrecht,
25
april
2022
|
15:45
Europe/Brussels

Tussen Groningen en Meppel wordt in mei gewerkt aan het spoor

In de maand mei vinden er rondom Groningen op verschillende plekken aan het spoor werkzaamheden plaats. ProRail werkt aan het spoor tussen Groningen en Meppel, bij station Groningen, maar ook op trajecten naar het noorden en het oosten van de provincie. NS en Arriva zetten bussen in. We raden reizigers aan hun reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd.

De werkzaamheden

ProRail vernieuwt het spoor, de bovenleiding en verschillende overwegen op het traject tussen Meppel en Groningen. Het treinverkeer op dit traject neemt toe en vernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats op station Groningen.

Gevolgen voor de reizigers

  • Van 7 tot en met 22 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Assen.
  • Van 10 tot en met 19 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Groningen.
  • Op 29 mei is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via station Groningen.

Hoogeveen

Tussen 7 en 23 mei werkt ProRail in Hoogeveen. Op station Hoogeveen worden de perrons, de liften en het stationsmeubilair vernieuwd. Ook worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen van de spoorboog. De spoorboog in Hoogeveen wordt verlegd, zodat treinen hier in de toekomst sneller kunnen rijden. Zo verbeteren de overstapmogelijkheden voor reizigers in Zwolle en Groningen.

Onnen

Van 10 tot en met 19 mei gaat ProRail aan de slag bij het opstelterrein in Onnen. Daar worden twee hogesnelheidswissels geplaatst zodat goederentreinen het opstelterrein sneller op en af kunnen rijden. Treinen hoeven hierdoor minder vaak op elkaar te wachten.