Utrecht,
06
oktober
2021
|
14:22
Europe/Brussels

Twee weekenden werkzaamheden rondom Amsterdam Centraal

In het weekend van 9 en 10 oktober en van 6 en 7 november werkt ProRail op en rondom station Amsterdam Centraal. ProRail plaatst extra seinen, haalt wissels weg en vernieuwt sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kort na elkaar het station kunnen binnenrijden. Ook krijgen reizigers meer ruimte op de perrons. In beide weekenden hebben de werkzaamheden invloed op het treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Hierdoor kan de reistijd langer zijn dan gepland. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Gevolgen voor het treinverkeer 9 en 10 oktober
In het weekend van 9 en 10 oktober rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. En tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Gevolgen voor het treinverkeer 6 en 7 november
Op zaterdag 6 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort/ Weesp/ Amsterdam Bijlmer Arena.

In beide weekenden moeten reizigers rekening houden met omreizen, een extra overstap of vervangend metro- en/of busvervoer. Ook internationale reizigers moeten bedacht zijn op een ander aankomst- of opstapstation.

Groei in de regio Amsterdam
NS en ProRail houden rekening met een reizigersgroei van 30% in de komende vijftien jaar. Ook de populariteit van steden neemt toe. Daarom werken we volop samen aan het spoor en de stations in en om Amsterdam. Openbaar vervoer helpt niet alleen de stad 24 uur per dag toegankelijk en leefbaar te houden, maar het spoor is ook cruciaal voor de mobiliteit in Nederland. Om de bereikbaarheid van de regio Amsterdam te waarborgen, is het essentieel dat bepaalde werkzaamheden en dienstregelingstappen in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Bekijk bovenstaande animatie, waarin we laten zien hoe al deze stappen samenhangen en wat de complexiteit is.

Ga voorbereid op reis
NS raad reizigers aan om voor vertrek de NS-reisplanner of NS-app te raadplegen. De extra reistijd kan mogelijk oplopen tot 45 min.