Rotterdam,
25
maart
2024
|
14:40
Europe/Brussels

Unieke items voor treinfans op Rotterdam Centraal

De NS Upcycle Shop is van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart weer geopend op station Rotterdam Centraal. Oude materialen van stations, uit treinen en werkplaatsen geeft NS graag een nieuwe bestemming. Van deze oude materialen worden producten gemaakt die een nieuwe functie krijgen. Dat doen wij natuurlijk niet alleen, maar met diverse upcycle partners. Zo kun je bijvoorbeeld dienstblaadjes, onderzetters en spoorblokken van oude gele informatieborden van stations kopen die door VerdraaidGoed gemaakt zijn. Maar ook laptsleeves, tassen, etuis gemaakt van de oude bekleding van treinstoelen die gemaakt zijn door Fraenck. Dit is slechts een kleine greep uit alle unieke items die in de NS Upcycle Shop te koop zijn.

Afval bestaat niet 
Afval bestaat niet, daar geloven we in bij NS. Wij willen graag zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Bij de modernisering van een trein wordt 99% circulair verwerkt, 86% van alle materialen wordt opnieuw geplaatst in de trein en 13% krijgt een tweede leven buiten de trein. We werken samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen, zoals treinvloeren en instaptredes, weer nieuwe producten te maken.

In de winkel of online 
De winkel is van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart geopend, maandag van 15.00-20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 08.00-20.00 uur. Op zaterdag is de winkel open van 10:00-18:00 uur. Mocht het je niet lukken om langs te komen op Rotterdam Centraal, wees niet getreurd via ns.nl/upcycle kun je het hele NS Upcycle assortiment vinden en bestellen.    

Wil je weten hoe deze producten onder andere tot stand komen, kijk dan de ‘Gebruik het nog ‘NS’ waarbij je de reis van oud treinmateriaal volgt naar een tweede leven.