Utrecht,
29
maart
2017
|
10:24
Europe/Brussels

Update: Intercity Den Haag - Breda vanaf 3 april door naar Eindhoven

De snelle intercity tussen Den Haag en Breda die op 23 januari 2017 is gestart rijdt vanaf maandag 3 april door naar Eindhoven. Vanaf die datum rijdt de treindienst zoals deze bedacht is: twee keer per uur in beide richtingen een trein tussen Den Haag en Eindhoven die -tussen Rotterdam en Breda- via de HSL rijdt. Reizigers tussen Den Haag en Eindhoven hebben straks een totale reistijdswinst tot 11 minuten over het hele traject.

In de afgelopen maanden heeft NS veel ervaring opgedaan met deze nieuwe intercity tussen Den Haag - Breda. Ook zijn inmiddels voldoende HSL-geschikte treinen beschikbaar om de volledige dienstregeling te rijden. Tijdens de eerste periode vanaf 23 januari was er voor reizigers die overstapten vanuit (of naar) richting Tilburg en Eindhoven een extra overstap op Breda. Deze vervalt vanaf 3 april.Vanaf 3 april veranderen de vertrektijden op dit traject met een paar minuten. NS adviseert reizigers daarom om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Intensiever gebruik HSL
Met deze nieuwe treindienst wil NS de HSL intensiever gebruiken voor de binnenlandse reiziger. Naast de snelle verbinding Amsterdam-Rotterdam hebben vanaf maandag 3 april ook reizigers tussen Den Haag en Eindhoven een kortere reistijd en meer verbindingen. De trein rijdt een groot deel van het traject over het reguliere spoor. De treinen zijn daarom geschikt gemaakt en toegelaten voor het hogesnelheidsspoor én het conventionele spoor.

Langere trein en twee locomotieven
De treinen zijn enkeldeks rijtuigen met aan beide kanten een locomotief: één voor en één achter de trein. De trein is extra lang (9 rijtuigen) en is de langste niet-samengestelde binnenlandse trein van NS.

Fiets mee
In de trein is een fietsvoorziening ingebouwd met ruimte voor vier fietsen plus een rek voor grote stukken bagage. Op alle treinen staat aan de buitenkant van het fietsrijtuig een sticker: hier mogen de fietsen naar binnen. Net als bij de andere treinen is een NS Dagkaart nodig om een fiets mee te mogen nemen. Ook hier: buiten de spits!