Utrecht,
05
juni
2023
|
00:12
Europe/Brussels

UPDATE: Treinen rond Amsterdam rijden weer

Update 13:40 uur

Sinds 9.00 uur rijden er weer treinen rond Amsterdam, na de IT-storing bij de verkeersleiding van ProRail in Amsterdam. Hiervoor heeft ProRail een tijdelijke uitwijklocatie in Utrecht in gebruik genomen. De treindienst loopt nu goed. Het kan incidenteel nog voorkomen dat er treinen uitvallen of korter zijn dan gepland, of wellicht nog niet schoongemaakt. Voor reizigers die last hebben gehad van de storing zullen we ruimhartig omgaan met het vergoeden van extra kosten, zoals taxi- of eventuele overnachtingskosten. Voor informatie voor deze vergoeding en de voorwaarden kunnen reizigers terecht op NS.nl.

Update 08:40

De IT storing bij de verkeersleidingpost van ProRail is verholpen. Vanaf 09.00 uur starten we rond Amsterdam weer met het rijden van treinen. Houd er wel rekening mee dat er de rest van de ochtend nog verstoringen zullen zijn zoals kortere treinen dan gepland en wellicht nog niet schoongemaakte treinen. In de rest van het land rijden de treinen zo veel als mogelijk volgens dienstregeling. ProRail en NS vinden dit alles erg vervelend voor onze reizigers. Check de Reisplanner voor het meest actuele reisadvies. Ondertussen doet ProRail onderzoek om de oorzaak van de storing te achterhalen, deze is nog niet bekend.

Update: 05:00

De IT-storing bij de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost. Dit betekent dat er ook deze ochtend  geen treinverkeer mogelijk is van/naar/rondom Amsterdam Centraal.  Ook rijden er geen treinen van en naar de omliggende stations, zoals Schiphol Airport en de andere Amsterdamse stations. NS en ProRail betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis konden brengen en dat zij op het station moesten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten. Onze focus ligt op het zorgen dat gestrande reizigers goed thuiskomen. We vragen reizigers die deze ochtend op pad gaan om niet naar Amsterdam en omgeving te komen, aangezien er ook deze ochtend geen treinen van en naar Amsterdam Centraal rijden. Het advies aan deze reizigers is om alternatief vervoer te regelen of waar mogelijk thuis te werken. We vinden dit alles enorm vervelend voor onze reizigers. Deze storing heeft ook grote impact op andere delen van het land. We adviseren reizigers om de NS-Reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Update 0:30

Door de enorme impact van de IT-storing op de verkeersleidingspost bij ProRail is er vannacht geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal . Ook rijden er geen treinen van en naar de omliggende stations, zoals Schiphol Airport en de andere Amsterdamse stations. We adviseren reizigers om alternatief vervoer te regelen of hun reis uit te stellen. Ook vragen wij  reizigers die nog op pad gaan,  om niet naar Amsterdam Centraal te komen. Wij vinden het  ontzettend vervelend  voor onze reizigers die hiermee te maken hebben. We houden onze reizigers zo goed mogelijk op de hoogte van de situatie. 

Vanmiddag kreeg ProRail te maken met een storing bij de verkeersleidingspost Amsterdam. Deze leek rond 20:00 te zijn verholpen. Helaas bleek dit niet het geval, waardoor er vandaag geen treinverkeer meer mogelijk is van/ naar Amsterdam Centraal en de omliggende stations. 

De verwachting is dat reizigers ook morgenvroeg hinder ondervinden van de storing van vandaag. Ook in de rest van het land kunnen reizigers problemen ondervinden. Wij adviseren reizigers om voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen. Natuurlijk geldt de regeling geld terug bij vertraging. Daarnaast gaat NS op gepaste wijze om met extra gemaakte kosten. NS zal reizigers hier op korte termijn over informeren.