Utrecht,
16
augustus
2016
|
10:16
Europe/Brussels

Van 19 tot en met 26 augustus spoorvernieuwing rond Almere

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus 21.30 uur tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur aan de vernieuwing van het spoor rond Almere. Dat heeft gevolgen voor de treindienst tussen Weesp - Almere en Hilversum - Almere. NS zet bussen in. Weggebruikers moeten daarnaast van vrijdagavond 19 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 22 augustus 05.00 uur rekening houden met een weekendafsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere.

Aard werkzaamheden

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus tot vrijdagmiddag 26 augustus aan twee nieuwe keersporen en 24 kilometer geluidschermen bij Almere. Daarnaast wordt de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn plek geschoven en aangesloten op het landelijke spoornetwerk. Rijkswaterstaat werkt tot maandagochtend 22 augustus aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort/Almere.

De planning van de werkzaamheden is door Rijkswaterstaat en ProRail minutieus voorbereid en afgestemd met NS, omliggende gemeenten en grote evenementen. De spoor- en wegwerkzaamheden gelijktijdig uitvoeren, levert per saldo de minste hinder op. Vanwege de werkzaamheden van ProRail rijden er zeven dagen geen treinen. Rijkswaterstaat benut deze treinvrije periode door alle werkzaamheden voor de spoorbrug en de openstelling van de nieuwe A1 binnen dezelfde periode te plannen. Ook is bewust gekozen voor de zomervakantie; het is dan een stuk minder druk op de weg en op het spoor.

Werkzaamheden aan het spoor, NS zet bussen in

Er rijden tussen 19 augustus van 21.30 uur tot 26 augustus 12.30 uur geen treinen maar bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum en Almere Oostvaarders. Deze bussen maken in overleg met Rijkswaterstaat gebruik van vluchtstroken op de A1 en de A6. Zie ook http://www.ns.nl/reisinformatie/grote-werkzaamheden/weesp.html

  • De bussen rijden tussen Hilversum en Almere Oostvaarders als snelbus en vanaf Almere Oostvaarders als stopbus via de overige Almeerse stations verder tot Weesp.
  • Tussen Zwolle en Amsterdam Centraal/Schiphol kunnen reizigers omreizen via Amersfoort en tussen Lelystad Centrum en Utrecht via Zwolle.
  • Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd van 15-60 minuten.
  • De treinen tussen Weesp en Hilversum rijden wel en stoppen op alle tussengelegen stations.
  • Op 19 augustus vanaf 21.30 uur en 24 tot en met 26 augustus is er ook geen treinverkeer mogelijk tussen Almere en Lelystad en rijden er NS-bussen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.

Op vrijdag 26 augustus neemt ProRail de spoorbrug Muiderberg in gebruik. De eerste NS-trein rijdt om 12.30 uur over de nieuwe brug.

Reisadvies

NS adviseert reizigers om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor de meest actuele reisinformatie. De wijzigingen in de dienstregeling zijn 10 dagen van tevoren in de planner verwerkt. Op de stations is extra servicepersoneel aanwezig om reizigers te assisteren.

Lowlands

Lowlands in Biddinghuizen is bereikbaar per trein, bus en met de auto via de omleidingsroute. Op 19 augustus kunnen bezoekers aan Lowlands die met de trein reizen tot 21.30 uur via Lelystad en Dronten reizen. Daarna reizen zij via Dronten. Op de terugweg reizen zij vanaf station Dronten via Zwolle naar huis. NS zet extra en langere treinen in tussen Dronten en Zwolle. Vanaf Zwolle zijn er rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Zie ook http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html

Weekendafsluiting A1

Van vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere afgesloten voor alle verkeer tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Op de A1 richting Amsterdam zijn slechts twee rijstroken beschikbaar. Van zondag 21 augustus 21.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 ook richting Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A27, A12 en A2. Wegverkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en 60 minuten extra reistijd in beide richtingen. Om sluipverkeer tegen te gaan worden ook lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten. Voor actuele informatie: zie bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl