Utrecht,
28
juli
2017
|
17:47
Europe/Brussels

Van een frisse morgen in Parijs naar een kunstzinnig maandje op station Arnhem

Zanger Kenny B heeft mini-museum op station Arnhem

Van 27 juli tot en met 20 augustus is een transparante wachtruimte op perron 10/11 van station Arnhem speciaal omgebouwd tot het Museum van Kenny B. In dit mini-museum zijn muziekinstrumenten te zien en een aantal bijzondere objecten uit Suriname.

Museum van Kenny B

In het museum van zanger Kenny B geeft hij een inkijkje in de internationale muziekcultuur en zijn Surinaamse roots. In zijn museum zijn verschillende bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld te zien en objecten die hem deden denken aan zijn jeugd in Suriname. Onder andere houtsnijwerk, een apinti, het meest gebruikte muziekinstrument onder de Marrons en fluiten van de Kari’na.

Vier tijdelijke stationsmusea

Het Nationaal Museum van Wereldculturen, onderverdeeld in Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde, heeft ruim 375.000 objecten in de collectie, waarvan veel verborgen schatten in haar geheime depot. De musea vindt het tijd om haar schatkamers te openen en de waardevolle objecten naar de mensen toe te brengen.

Op vier treinstations worden in de transparante wachtruimtes op perrons tijdelijke musea ingericht. Het museum van Kenny B is, na het museum van Floortje Dessing op station Leiden, het tweede mini-museum van het project ‘Museum van…’. Deze bijzondere musea worden mogelijk gemaakt door ProRail, NS en Bankgiro Loterij. Je kunt ze gratis en gewoon voor, tijdens of na je reis bezoeken.

Na Kenny B...

Het minimuseum van zanger Kenny B is de tweede in de reeks van 5. Ook straatvoetballer Soufiane Touzani, presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven zullen later dit jaar hun minimuseum openen op de stations van Utrecht en Zwolle. Het museum van Yvette is te zien in het Tropenmuseum van Amsterdam.

Kijk voor meer info….

Kijk voor meer informatie op de website van stichting Nationaal Museum Van Wereldculturen: www.museumvan.nl of luister de audiotour via instagram @museumvan.