Utrecht,
24
mei
2016
|
15:11
Europe/Brussels

Vanaf donderdagavond 26 mei tot en met zondag 29 mei zeer beperkt treinverkeer en veel bussen van en naar Utrecht

Zeer zware etappe Utrecht Centraal

Van donderdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur tot en met zondagavond 29 mei werkt ProRail intensief aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Om reizigers zo min mogelijk tot last te zijn worden de werkzaamheden altijd zoveel mogelijk gepland in weekenden en vakantieperioden. Dit keer is ook sprake van werkzaamheden op een normale werkdag, te weten vrijdag 27 mei. Utrecht Centraal blijft deze dagen bereikbaar, maar op vrijwel alle trajecten van, naar en via Utrecht moeten reizigers rekening houden met hinder en extra reistijd. Op meerdere trajecten rijden NS-bussen. Op andere trajecten kunnen reizigers per trein omreizen. Reizigers krijgen uitdrukkelijk het advies om van tevoren hun reismogelijkheden te checken via de Reisplanner.

De werkzaamheden van de komende dagen zijn de meest omvangrijke van 2016 rond Utrecht. Voorafgaand aan 26 mei wordt in enkele nachten voorbereidend werk uitgevoerd. Dit heeft geen gevolgen voor treinreizigers. Op donderdag 26 mei kunnen de extra Sprinters in de ochtend- en avondspits tussen Breukelen en Veenendaal Centrum v.v. niet rijden.

Van maandag 30 mei tot en met zondag 21 augustus kunnen er door de vernieuwingswerkzaamheden geen treinen stoppen op station Utrecht Zuilen. Reizigers kunnen gebruik maken van U-OV bussen.

Complexe werkzaamheden

Van donderdagavond 26 mei tot en met zondagavond 29 mei werkt ProRail aan perrons, aan het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal. Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede dive under bij Lunetten. Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen.

Gezien de omvang van de werkzaamheden geldt een strakke planning. Mocht er onverhoopt iets tegenzitten dan hebben ProRail en NS zich erop voorbereid om de hinder voor reizigers daarvan zoveel als mogelijk te beperken. Reizigers wordt geadviseerd altijd kort voor vertrek de Reisplanner te checken. Informatie over de dienstregeling is ook te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

ProRail maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu meer ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat vervoerders in de toekomst meer treinen kunnen laten rijden. Het emplacement wordt volledig vernieuwd. Er komen twee sporen en een nieuw perron bij. Door de sporen anders in te richten kunnen treinen sneller en soepeler het station in- en uitrijden. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.