Utrecht,
31
augustus
2017
|
14:05
Europe/Brussels

Vanaf maandag extra treinen in de spits tussen Assen en Groningen

Feestelijke start op 4 september

Vanaf maandag 4 september gaan in de ochtend- en avondspits extra treinen rijden van NS tussen Assen en Groningen. De afgelopen periode zijn de sporen in Assen hiervoor geschikt gemaakt. Inwoners van de regio Groningen-Assen kunnen dan zes keer per uur de trein tussen deze steden. Voor reizigers vanaf Haren en Groningen Europapark verdubbelt het aantal treinen in de spits van 2x per uur naar 4x per uur. Daarnaast verbetert de overstap van de Sprinter op de Intercity in Assen in beide richtingen ook. Met de uitbreiding van het aantal treinen tussen Groningen en Assen verbetert de bereikbaarheid voor inwoners, werknemers en ondernemers in de regio Groningen-Assen.

In combinatie met onder meer de verbouwing van de stations Groningen en Assen en de verbetering van fietsroutes, het busnetwerk en parkeervoorzieningen, wordt het OV in de regio zo een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto. Dit is o.a. van belang met het oog op de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen.

Alle reden om dit te vieren met betrokken partijen (ProRail, provincie Drenthe, gemeente Assen, provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar en NS). Wij nodigen u van harte uit om op maandag 4 september aanwezig te zijn bij de feestelijke start. Er is gelegenheid tot het houden van interviews gedurende het programma.

Programma
7.30 uur ontvangst op station Assen
7.40 uur welkom door regiodirecteur Ineke van Gent (NS)
7.45 uur interview met regiodirecteur Jan Mulder (ProRail)
7.50 uur interview met wethouder Harmke Vlieg - Kempe (gemeente Assen) en gedeputeerde Henk Brink (provincie Drenthe)
8.04 uur rit met de trein naar Groningen
8.05 uur bestuurders delen attentie uit aan reizigers in de trein 
8.25 uur aankomst in Groningen
8.28 uur ontvangst met ontbijt in hal van station Groningen
8.30 uur interview met wethouder Paul de Rook (gemeente Groningen) en gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk (provincie Groningen)
9.00 uur einde

Presentje voor reizigers
Naast bovenstaand programma wordt er maandag in de ochtendspit tussen 07.00uur en 10.00 uur een presentje uitgedeeld aan reizigers op de stations Groningen, Groningen Europapark, Haren en Assen om hen te attenderen op de extra spitstreinen.

Ook valt bij iedereen die in de buurt van een station woont (die de spitstrein aandoet) rond 4 september een folder van NS in de bus met kortingsacties.